استانداردهای انتشار

از نويسندگان درخواست ميشود تا از نمونه های مقالات استفاده نموده به دقت معيار های چاپ و نشر را دنبال نمایند.

 نمونه برای مقالات مقدماتی علمی و تخصصی
 معیار های چاپ و نشر برای مقالات مقدماتی علمی و تخصصی 

مقاله مقدماتی علمی و فنی موسسه حميده برمكی بمنظور انتشار نتایج اولیه تحقیقات طراحی شده است. نظريه ها، یافته ها، نتیجه گیری ها وتوصیه های موجود در اینجا به شدت از آن نویسندگان ميباشد. آنها لزوما منعکس کننده موقف رسمی موسسه حمیده برمکی برای حاکمیت قانون نميباشند.

در غیر آنصورت ملاحظه گردیده، حق کاپی مقالات نزد مولفین مربوطه محفوظ نگهداشته میشود. خوانندگان، ممکن اين اسناد را برای مقاصد غیر تجاری دانلود کنند و یا به هر منظوری این اسناد را کلمه به کلمه کا‍پی نمایند. ما از نظريات و پيشنهادات خواننده گان استقبال نموده و از شما قدر داني مينماييم تا نظريات خويش را به طور مستقيم به نويسندگان آن انتقال دهيد. اگر شما نميتوانيد با آنها تماس بگيريد و يا اينكه در رسيدن به آنها مشكل داريد، لطفا با موسسه حميده برمكی به تماس شوید.

نسخه نهایی بسیاری از مقالات در زبان دری در سالنامه مطالعات حقوقی افغانستان منتشر شده است.

سيد حميدضيا از ويرايشگران مقالات مقدماتی علمی و فنی موسسه حميده برمكی ميباشند. نویسندگان، اساتيد تحصيل كرده افغان و بین المللی هستند که همکاری نزدیک با موسسه حمیده برمکی برای حاکمیت قانون دارند.

مقالات مقدماتی موجود

نوح کابرن

اشکال ترکیبی حل اختلاف ودسترسی به عدالت درافغانستان: چالش مفهومی، فرصتهاونگرانی ها.
مقاله مقدماتی علمی و فنی موسسه حمیده برمکی ۰۳/۲۰۱۵
اپلود شده در تاريخ ۱۶ فبروری ۲۰۱۵

خلاصه مقاله

در حالیکه علاقه روبه رشد درعدالت رسمی گام مهمی درفهم اشکال مختلف دسترسی به عدالت در افغانستان و جاهای دیگراست، دوگانگی های مفهومی بین عدالت رسمی وغیررسمی ماهیت واقعی ترکیبی دسترسی به عدالت را که اکثر افغانها در حال تجربه آن اند را سوء تعبیر ميكند.

آصفه قریشی لاندس

کثرت گرایی حقوقی در دولت اسلامی: تأملاتی درقانون اساسی افغانستان.
مقاله مقدماتی علمی و فنی موسسه حمیده برمکی ۰۲/۲۰۱۵
اپلود شده در تاريخ ۱۲ فبروری ۲۰۱۵

خلاصه مقاله

این مقاله به اهمیت کثرتگرایی حقوقی به عنوان یک ویژگی اساسی دولت اسلامی اشاره مينمايد. با توجه به مفاهیم حقوقی وسیاسی ازسیستمهای ماقبل مدرن مسلمان وعلوم فقهي، نویسنده اهمیت تمایزبیندو دو نوع قانون را در زمینه اسلامیت وضاحت میدهد.
(۱) “siyasa،” توسط دولت درتقويت رفاه عمومی ساخته شده است و (۲) “فقه” توسط محققان حقوقی مذهبی مبنی بر تفسیرقرآن وسنت ساخته شده است …

محمد یوسف سلیم
قوانین افغانستان درامور مالی اسلامی: درسهایی ازمالزی
مقاله مقدماتی علمی و فنی موسسه حمیده برمکی ۰۵/۲۰۱۵
اپلود شده در تاريخ ۱۸ فبروری ۲۰۱۵

خلاصه مقاله

قوانین و تجارب مالزی دربانکداری وامورمالی اسلامی دروس مهمی رابرای افغانستان فراهم میکند. نویسنده، قوانین مالزی در امورمالی اسلامی و نقش مقامات نظارتی مانند بانک مرکزی (بانک نگارا مالزی) وشورای مشورتی شریعت برای الحاق قوانین با اسناد پاليسی و قطعنامه های آن را به برسی میگرد. ايشان درادامه توضیح میدهند که چگونه نهادهای مالی اسلامی درمالزی خلاقانه قرارداد های را استخداممينمايند … “

محمد هاشم کمالی
رابطه ميان قوه اجرایی وپارلمان ومسئله تفسیر قانون اساسی و قضاوت درسال های حکومت کرزی.
مقاله مقدماتی علمی و فنی موسسه حمیده برمکی ۰۱/۲۰۱۵
اپلود شده در تاريخ ۷ فبروری ۲۰۱۵

خلاصه مقاله

اين مقاله ، قانون اساسی – میراث بجا ماندۀ از زمان حکومت ریس جمهورحامد کرزی (۲۰۰۱- ۲۰۱۵) رابا مراجعه خاص به روابط میان قوه قضاییه و مقننه مورد تحقيق وبرسی قرار میدهد. قبل از دخيل شدن در تحقيق، حساب مختصری در مقدمه پيشرفت ها درطول ماه های بعد ازخروج کرزی ازدفتر داده شده است …

فرايدريك ستاهلمن
قدرت تجربه: اثرجنگ داخلی درجستجوی عدالت ازطریق مجادله
مقاله مقدماتی علمی و فنی موسسه حمیده برمکی ۰۴/۲۰۱۵
اپلود شده در تاريخ ۱۶ فبروری ۲۰۱۵

خلاصه مقاله

براساس اطلاعات جمعآوری شده ازطریق تحقیقات انسان شناسی ازشهرباميان درسال۲۰۰۹ ، اين مقاله اثرات جنگ طولانی داخلی وتغییرات رژیمهای خشونت آمیز را به منظورامكان جستجو عدالت ازطريق مشاجره بررسی میکند. بااینحال، نویسنده با يك نظر استوار مواجه شدن وشواهداحصايی را دریافت نمود که احزاب نسبتا ضعیفتر به سختی فرصتی اين را داشتند كه بطور موفقانه از حقوق- ادعا دفاع نمايند … “